Sebastian Vettel is klaar voor terugkeer naar het veld

Header liveblog 1 Bahrein

Sebastian Vettel is klaar om in de Aston Martin te springen na zijn afwezigheid bij de eerste twee races van het seizoen. De Duitse coureur testte positief op het coronavirus en kon daarom niet deelnemen aan de Grand Prix van Bahrein en Saoedi-Arabië. Vettel werd vervangen door Nico Hülkenberg die voor de derde keer weer terugkeerde naar de Formule 1.

"Het voelt alsof ik te laat op school kom", lacht Vettel op het circuit in Australië. "Ik wil heel graag weer aan de slag en mijn seizoen starten in Australië is iets wat ik natuurlijk al eerder heb gedaan." Vettel is blij dat de sport weer terugkeert op het Albert Park circuit. De Duitser zegt dat het vooral belangrijk is voor hem om de auto weer onder de knie te krijgen tijdens de vrije trainingen. Na ruim een maand uit de auto hoopt hij dat ze tijdens de trainingen goede stappen vooruit kunnen zetten, met het oog op een onvoorspelbare en spannende race. 

Terugkeer naar Australië

Naast de ervarenheid van Vettel op het Australische circuit is de Aston Martin-coureur vooral enthousiast om terug te keren naar het land. Ook is hij benieuwd naar de aanpassingen die zijn gedaan aan het Albert Park circuit. Hij doelt met name op de veranderingen aan de baan waardoor inhalen makkelijker moet worden. "Het zal heel interessant zijn om te zien hoe de nieuwe auto's met grondeffect hier gaan presteren, omdat ze hopelijk zorgen voor veel gevechten en spektakel op de baan", aldus Vettel naar aanloop van de Grand Prix van Australië.

Lees ook: Haas zonder reservechassis naar Australië

Lees ook: Toto Wolff verwacht geen bijzonderheden in Australië

Lees ook: Giedo van der Garde: Mercedes nog maanden op achterstand

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen