Sebastian Vettel mist in Turkije nipt Q3

GP2116_090639_U5I7874

Het was niet de kwalificatie van Sebastian Vettel. De Duitser strandde in Turkije in Q2 en wist Q3 op een haar na niet te halen. Hij moet het doen met een elfde startplek. De Aston Martin-coureur schuift nog wel een plekje op voor de startgrid van de race vanwege de gridstraf van Lewis Hamilton. 

"Ik ben niet blij, laat ik het zo zeggen", vertelt Vettel tegenover Ziggo Sport na afloop van de kwalificatie. De baan was volgens hem nog te nat, waardoor hij niet kon zien welke racelijn hij moest nemen. "Ik heb een paar verschillende lijnen geprobeerd, maar het maakte geen verschil." Daarom kwam er in de eerste sector geen verbetering in zijn tijd en verloor hij alleen maar tijd. Dat is volgens de Duitser dan ook de reden dat hij Q3 niet heeft gehaald.

Slecht weekend

Sowieso begon het weekend al slecht voor de Aston Martin-coureur. Tijdens de vrije trainingen kwam hij niet verder dan de twaalfde plaats. Dat is zeker frustrerend voor Vettel, die vorig jaar in zijn Ferrari nog het podium haalde in Turkije. Hij weet niet zeker of de Aston Martin veel kan in de race. Volgens hem ligt de snelheid momenteel rond de tiende plek. "We gaan zien wat we kunnen doen tijdens de race."

Lees ook: Valtteri Bottas: “Ga me focussen op mijn eigen race”

Lees ook: Lewis Hamilton tevreden met pole: “Geweldig circuit”

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Turkije VT3 en kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen