Sebastian Vettel: “Stroll ging niet aan de kant"

Sebastian-Vettel-aston-martin-saudie-arabie

Aston Martin-coureur Sebastian Vettel kende geen goede kwalificatie in Saoedi-Arabië. De Duitser kwam niet verder dan de zeventiende tijd, al dacht hij dat het een goede ronde was. Dat teamgenoot Lance Stroll niet aan de kant ging hielp niet mee. 

Voor de viervoudig wereldkampioen is het de derde keer dit seizoen dat hij niet door weet te komen naar het tweede gedeelte van de kwalificatie. Voor de 34-jarige kwam het als een verrassing, want hij was tevreden met zijn snelle ronde. Het bleek echter de zeventiende tijd te zijn.

'Ik dacht dat het een goede ronde was'

“Ik scheld niet zoveel als vroeger omdat ik nu vader ben. Kinderen veranderen je in positieve zin”, vertelt Vettel bij Ziggo Sport. "Ik was verrast want ik dacht dat het een goede ronde was. Ik had wel verkeer, Lance ging niet echt aan de kant, maar toch dacht ik dat mijn ronde goed genoeg was, maar dat was het blijkbaar niet."

Vettel kijkt uit naar de race van zondag. Volgens hem gaat het een geweldige race worden omdat het een erg leuke baan is om te rijden. “Het is een geweldig circuit dus ik denk dat het een leuke race gaat worden."

Sebastian Vettel / Aston Martin F1 Team / Saudie-Arabië
Foto: Aston Martin F1 Team

Lees ook: Hamilton op pole in Saoedi-Arabië, Verstappen raakt de muur

Lees ook: Max Verstappen over P3: “Teleurstellend"

Lees ook: Lewis Hamilton: “Technisch en complex circuit"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen