Sebastian Vettel tevreden met vooruitgang in kwalificatie

GP2103_150315_56I4300

Sebastian Vettel wist voor het eerst sinds Silverstone 2020 de top tien kwalificatie te halen in Portimão. De viervoudig wereldkampioen was daarom na de sessie voor de Grand Prix van Portugal ook een stuk tevredener dan tijdens de eerste races van het seizoen.

"Het was vandaag een betere dag voor ons, dus ik ben een beetje tevredener dan na de eerste sessies", gaf Vettel bij Formula 1 aan. "Het was goed om een volledig uur te rijden in plaats van maar een paar minuten," doelde de Duitser op zijn korte optredens in de kwalificaties van Bahrein en Emilia-Romagna. "Dus ik heb er van genoten. Ik denk dat ik het in de laatste ronde een beetje verloor, de wind veranderde weer van richting en ik denk dat het iets lastiger was dan ik had ingeschat."

Steeds meer gewend aan de AMR21

Vettel gaf aan dat hij steeds wat meer gewend raakt aan de Aston Martin AMR21. "Al met al hadden we een goede dag en het voelde alsof het allemaal wat natuurlijker ging. Er zijn nog steeds veel dingen waarbij ik moet nadenken in de kwalificatie. Dat is niet ideaal, want uiteindelijk wil je gewoon dat het soepel verloopt, dus daar valt nog wel veel te winnen."

Sebastian Vettel / Aston Martin / Portimão / Portugal / 2021
Foto: Aston Martin F1 Team

Daarnaast liet hij weten niet precies te weten waar het tijdens de kwalificatie misging bij zijn teamgenoot Lance Stroll, die niet verder kwam dan Q1 en de zeventiende startplek. "Het is jammer dat we zo ver uit elkaar staan. Ik denk dat het altijd beter is om dichterbij elkaar te staan. We moeten nog steeds werken aan dat 'ideale' resultaat om beide wagens in Q3 te krijgen, maar zoals ik aangaf was het in ieder geval van mijn kant een beetje beter."

Vettel denkt dat het tricky gaat worden in de race vanaf de tiende startpositie. "Het middenveld zit dicht op elkaar, dus dat wordt spannend. Kleine dingen zullen een groot verschil maken", sloot Vettel af.

Lees ook: Szafnauer: "Vettel worstelt met onvoorspelbare auto"

Lees ook: Bottas pakt pole position voor Grand Prix van Portugal

Lees ook: Ricciardo na Q1-exit: "Heel somber om hier nu te staan"

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden