Seizoensreview Brendon Hartley: Slechts vier races, maar wel snel

P-20171126-00317_news

De redactie van Grand Prix Radio blikt in december terug op het afgelopen Formule 1-seizoen. We trappen af met het debuut van Brendon Hartley in de koningsklasse van de autosport.

Wie aan het begin van 2017 over Brendon Hartley had gezegd dat hij het jaar zou eindigen als Formule 1-coureur was waarschijnlijk voor gek verklaard. Toch maakte de 28-jarige Nieuw-Zeelander zijn lang gekoesterde droom waar. De laatste vier races van het seizoen mocht de Le Mans-kampioen plaatsnemen in een auto van Toro Rosso.

Punten scoorde hij niet. Hartley viel in Mexico en Brazilië uit met motorproblemen. Bij zijn debuut in Austin kwam hij, nadat hij wegens een gridstraf achteraan moest starten, als dertiende over de finish. Tijdens de seizoensafsluiter in Abu Dhabi moest Hartley genoegen nemen met de vijftiende plaats. Omdat zijn teamgenoot Pierre Gasly eveneens geen punten wist te scoren verloor Toro Rosso de zesde plaats in het constructeurskampioenschap aan Renault.

Het zijn op het eerste oog geen cijfers waar Hartley mee zal pronken, maar niettemin maakte hij tijdens de Grand Prix-weekends een degelijke indruk. Zo was hij tijdens de kwalificatie in Brazilië en Mexico sneller dan Gasly. In Abu Dhabi startte hij weliswaar achter zijn teamgenoot, maar in de race wist hij de Fransman wel te verschalken.

Hoe goed (of slecht) die prestaties werkelijk waren zal volgend jaar blijken als Hartley voor het eerst in zijn carrière een volledig Formule 1-seizoen zal rijden. Het zijn in ieder geval cijfers waar Hartley tot aan het begin van 2018 op voort kan borduren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen