Seizoensreview Kevin ‘Bad Boy’ Magnussen

1920x1080-Kevin-Magnussen-Haas-F1-GP-Engeland-2017

De redactie van Grand Prix Radio kijkt in december terug op het afgelopen Formule 1-seizoen. Vandaag nemen we het jaar van Haas F1-coureur Kevin Magnussen onder de loep.

Kevin Magnussen maakte eind vorig jaar de overstap van Renault naar het Haas F1 Team. Samen met Romain Grosjean verdedigde hij dit jaar de kleuren van deze Amerikaanse renstal. Hoewel Grosjean de meeste punten behaalde binnen het team, heeft Magnussen genoeg redenen om met een goed gevoel terug te kijken op zijn eerste seizoen bij Haas.

Veel mede-coureurs uit de klas van 2017 zullen echter met ander gevoel terugkijken op het seizoen van de Deen. Hij werd dit jaar bestempeld als de ‘bad boy’ van de Formule 1. Deze naam had hij met name te danken aan zijn vele akkefietjes op de baan. Denk aan Ericsson in Australië, Kvyat in Spanje, Hülkenberg in Hongarije, Alonso in Maleisië, Perez en Wehrlein in Amerika en Vandoorne in Brazilië. In een aantal van deze gevallen ging Magnussen duidelijk over de grens, zoals bij Hülkenberg. Hij kreeg hiervoor een penalty en het leidde na afloop van de race live voor de camera tot een mooie woordenwisseling tussen beide kemphanen. “Once again the most unsporting driver”, zei Hulkenberg tegen hem. De Deen diende hem direct van stevige repliek: “Suck my balls, honey”.

Deense ballen
Toch heeft Magnussen ook juist deze ballen getoond met een aantal mooie acties op de baan. Neem bijvoorbeeld zijn gedurfde inhaalacties op Felipe Massa op zowel Marina Bay als Suzuka. Hoewel hij in de kwalificaties wat minder uit de verf dan Grosjean (8 tegen 12), maakte hij in de races een positievere indruk door constanter te presteren.

Zijn beste resultaat behaalde hij in Baku waar hij zelfs even op de derde plek bivakkeerde. Uiteindelijk kwam hij als zevende over de meet. Verder wist hij nog driemaal als achtste te finishen en eenmaal als tiende. Hierdoor eindigde Magnussen in de eindstand op P14, slechts een plek achter Grosjean van wie toch wordt verwacht dat hij met al zijn ervaring hoger had moeten eindigen.

In 2018 komen beide coureurs weer voor Haas uit. Het jonge team hoopt door deze consistentie weer een stap naar voren te kunnen zetten. Mocht Magnussen zich nog in de kijker willen rijden, dan zal hij komend jaar zijn slechte naam van zich af moeten schudden. De beste manier is om de spreekwoordelijke Deense ballen uit z’n broek te rijden en Grosjean te kloppen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen