Sergio Pérez: Ik geloof dat we vanaf P9 kunnen strijden

door Frederique van Grinsven
Sergio Perez / Red Bull Racing / Grand Prix Monaco

Sergio Pérez heeft zijn onfortuinlijke reeks van onsuccesvolle kwalificaties doorbreekt op de Hungaroring en is erin geslaagd om voor het eerst sinds Miami door te gaan naar Q3. Echter kreeg de Mexicaanse coureur het niet voor elkaar hoger te eindigen dan plek negen na alsnog een teleurstellende kwalificatieprestatie.

"Het was zo'n hevige strijd, vooral met al die verschillende bandencompounds. We waren aan het pushen met de zachte banden aan het einde en we werden verrast in de laatste ronde. In sector één verloor ik behoorlijk wat, ongeveer een tiende en een halve seconde. Dat zou ons gemakkelijk naar P4 of zoiets hebben gebracht."

Als het gaat om de race op zondag, toont Pérez zich optimistisch. "Ik denk dat we een goede racewagen hebben," laat hij weten aan F1.com. "Na VT3 vonden we een goed ritme, dus we hebben ons behoorlijk gericht op de race, hopelijk werpt dat zijn vruchten af."

Onder druk

Er staat druk op Pérez om een ​​foutloze race uit te voeren op zondag. Of het behalen van Q3 voelt als een psychologische last die hem afvalt, antwoordt 33-jarige ontwijkend. "Ik denk dat we altijd wisten dat we het tempo hadden, we hadden gewoon een solide weekend nodig. Het is een solide dag geweest, maar ik denk dat wat er echt toe doet, morgen is, en ik geloof dat we van daaruit kunnen strijden."

Sergio Perez Hongarije vrije training

Foto: Red Bull Content Pool (Dan Istitene/Getty Images)

Lees ook: Lewis Hamilton: Had niet gedacht voor pole te kunnen strijden

Lees ook: Max Verstappen: We zitten er dit weekend niet bovenop

Lees ook: Lando Norris: Ik maakte te veel fouten

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden