Sergio Pérez: "Laatste run was heel erg close"

SI202110240089_hires_jpeg_24bit_rgb

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika, heeft Sergio Pérez zich bewezen aan het team van Red Bull Racing. De Mexicaan lag zelfs even op koers voor pole position. Uiteindelijk lukte het Pérez om een derde startpositie te bemachtigen. 

In Q2 werd de rondetijd van Pérez afgepakt wegens track limits, waardoor hij de druk voor zichzelf nog meer verhoogde. Met een gedurfde keuze om opnieuw op de mediums naar buiten te gaan, wist de Mexicaan een tijd neer te zetten die voldoende was voor Q3. Na een spannende laatste ronde in Q3, moest Pérez genoegen nemen met een derde positie. Direct na afloop van de kwalificatie vertelde de Mexicaan dat het team goed werk heeft verricht. "We waren heel erg close in de laatste ronde." Bij de laatste poging voor pole position, verbeterde hij zich in de eerste sector, maar hij slaagde er niet in om deze lijn door te trekken. "Ik denk dat ik last heb gehad van de regen in de laatste sector, waardoor ik grip verloor."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'Race duurt nog lang'

Alhoewel Pérez een goed resultaat heeft behaald met een plek op de tweede startrij, vermoedt hij dat het een moeilijke race gaat worden. "De kwalificatiepositie zal niet heel relevant zijn, want we zullen last krijgen van bandendegradatie." Met een grote uitdaging in het vooruitzicht, kijkt de Mexicaan uit naar de race.

Lees ook: Max Verstappen blij met pole: "Niet verwacht"

Lees ook: Toto Wolff geeft problemen Mercedes-motor toe

Lees ook: Verstappen pakt pole position Grand Prix van Amerika

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden