Sergio Pérez matige prestatie na ongelukkige safety car

Sergio Perez Zandvoort vrijdag

Sergio Pérez moet het na de Grand Prix van Nederland doen met een vijfde plek. Bij de herstart na de safety car stond Pérez als een van de enige coureurs op de medium band. Hij kon het hierdoor niet opnemen tegen de coureurs voor hem, die de zachte band onder hun auto's hadden zitten.

De Mexicaan startte de race vanaf de vijfde plek en kwam als zesde over de finish. Door een vijf seconden tijdstraf van Carlos Sainz, staat Pérez als vijfde geklasseerd. Maar Charles Leclerc en beide Mercedes-coureurs waren duidelijk te snel voor Pérez: "We jaagden op Charles. Mercedes was een stuk sneller dan gisteren. Verrassend dat ze het met één pitstop hebben gedaan."

Ongunstige safety car

Niet alleen voor Lewis Hamilton pakte de safety car verkeerd uit. Ook voor Pérez kwam deze niet op het juiste moment. Hij heeft besloten op zijn mediumband te blijven rijden in plaats van te kiezen voor de zachte band, iets wat de meeste coureurs wel deden. "Het heeft ons geen goed gedaan om tijdens de herstart op de mediums te staan. Het was moeilijk om ze op temperatuur te krijgen. Helaas heeft het zo uitgepakt", zo vertelt hij aan F1.com.

Maar alsnog heeft Pérez er alles aan gedaan om het constructeurskampioenschap voor Red Bull niet in gevaar te brengen. En met de tijdstraf voor Sainz als handige bijkomstigheid, lijkt dat aardig gelukt: "Het was een lastige middag. We hebben de schade in het constructeurskampioenschap kunnen beperken." 

Lees ook: Race vol emoties voor Lewis Hamilton

Lees ook: Fernando Alonso: Harde band juiste keuze voor ons

Lees ook: Norris tevreden op Zandvoort, Ricciardo legt focus op Monza

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden