Sergio Pérez: “Reageerden niet goed op baanomstandigheden"

Sergio-Perez-brazilie-2021

Volgens Sergio Pérez had er voor Red Bull Racing meer ingezeten tijdens de kwalificatie in Brazilië. Het asfalt werd gedurende de sessie kouder en daar had het team meer mee moeten doen.

De Mexicaan wist de vierde tijd te noteren tijdens de kwalificatie op gepaste afstand van Lewis Hamilton. Pérez kende een moeilijke sessie, maar ziet genoeg mogelijkheden voor het restant van het raceweekend.

“Lewis was ongenaakbaar"

“Het was een lastige sessie”, vertelt Pérez tegenover Ziggo Sport. “We begonnen met een achterstand aan de kwalificatie, maar maakten goede progressie gedurende de sessie. Het asfalt werd wat koeler en daar hebben we niet goed genoeg op gereageerd. Hopelijk kunnen we wat goedmaken tijdens de sprintrace."

Net als Max Verstappen was Pérez niet verrast door de snelheid van Hamilton. Voor de sprintkwalificatie en race heeft Red Bull een sterke auto volgens hem. "De nieuwe motor blijkt goed te werken. Lewis was ongenaakbaar. Ik denk dat we een goede raceauto hebben voor de sprintkwalificatie en voor de race op zondag."

Sergio Perez / Red Bull Racing / Grand Prix Brazilië
Foto: Red Bull Content Pool / Mark Thompson / Getty Images

Lees ook: George Russell voor tweede keer niet door naar Q2

Lees ook: Bottas: “Eerste ronde sprintkwali wordt full action"

Lees ook: Verstappen ook naar stewards in Brazilië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen