Sergio Pérez uit op zege in Bakoe

perez spanje gp 2022

Sergio Pérez hoopt op nog een succesverhaal in Bakoe. Vorig jaar wist hij op het Baku City Circuit na een chaotische race de winst binnen te halen. En na zijn succes op het stratencircuit van Monaco, lijkt dit doel best reëel. 

Na het winnen van de Grand Prix van Monaco én de bekendmaking van zijn contractverlenging zit de Mexicaan op een roze wolk. En dat is ook niet zo gek, want dit zorgt voor genoeg rust en zelfvertrouwen om zich klaar te maken voor de volgende grand prix. "Nu mijn toekomst veiliggesteld is, kan ik me 100 procent focussen op het hoofddoel: het winnen van races en wereldtitels", zo laat hij zelf weten. En met slechts vijftien punten achterstand op de koploper in het kampioenschap, Max Verstappen, staat Pérez er goed voor. 

sergio perez monaco 2022

Foto: Red Bull Content Pool (Eric Alonso/Getty Images)

Blij met Red Bull

Volgens Pérez kon zijn contractverlenging op geen beter moment komen. Dit ook met het oog op het kampioenschap, waar hij zich nu volledig op kan focussen. Hij voelt zich erg goed bij zijn huidige team, zo laat hij weten volgens Motorsport.com. "Twee jaar geleden zat ik zonder zitje in de Formule 1 en vandaag rijd ik voor het beste team. Ik kan enkel zeggen dat ik blij en zeer dankbaar ben voor deze kans. Ik denk dat ik in de beste fase van mijn carrière zit, bij een team dat altijd zoekt naar perfectie. Dat is de perfecte match voor mij."

Volledige concentratie

Pérez is ervan overtuigd dat een overwinning in Bakoe haalbaar is, maar het zal niet vanzelf gaan: "De strijd om het kampioenschap is zeer spannend, dus volledige concentratie is vereist." De Mexicaan is blij dat er nog een stratencircuit op de planning staat. Volgens hem is dit een circuit waar de coureur zelf er écht toe doet. "Het was heel speciaal om vorig jaar in Bakoe mijn eerste race met het team te winnen. Ik hou van stratencircuits, want de rijder kan hier het verschil maken", aldus Pérez.

Lees ook: Günther Steiner hoopt op schadevrij weekend in Azerbeidzjan

Lees ook: Max Verstappen blikt vooruit op Bakoe: Hebben iets recht te zetten

Lees ook: Bent Viscaal over debuut 24 uur van Le Mans: Finishen het voornaamste doel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen