Sergio Pérez verwacht volgende maand duidelijkheid over Red Bull-contract

perez japn

Sergio Pérez verwacht volgende maand duidelijkheid te krijgen over zijn contract bij Red Bull Racing. De Mexicaan zijn contract loopt na dit jaar af. Of het team zijn contract gaat verlengen moet nog blijken. 

Het Red Bull-stoeltje naast Max Verstappen is de afgelopen jaren een van de veelbesproken stoeltjes. Door de prestaties van de Nederlander is het voor ieder ander coureur lastig om zichzelf te bewijzen naast hem. Toch lukt het Sergio Pérez aardig om zich te laten zien als ideale tweede rijder. Het contract van de Mexicaan loopt na dit seizoen ten einde, hij hoopt dan ook volgende maand meer duidelijkheid over de situatie te krijgen. 

Aflopende contracten

In 2024 hebben er 13 coureurs een aflopend contract, waaronder Sergio Pérez. Eind dit jaar zal Carlos Sainz Ferrari verlaten, is er een open stoel bij Mercedes en is het nog onduidelijk wat Fernando Alonso gaat doen. Sainz en Alonso worden beiden als mogelijke opvolger van Pérez genoemd, maar de Red Bull-coureur gaat er alles aan doen om zijn stoeltje te behouden. "Het is een kwestie van tijd tot er bekend zal worden waar ik rij. Er is veel beweging op de rijdersmarkt en dat zal de komende weken alleen maar meer zijn. Dus ik verwacht binnen een maand wel te weten waar ik kom te rijden", aldus Pérez tegenover Sky Sports

Sergio Pérez en Christian Horner Grand Prix van Japan 2024

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Focus op de Formule 1

Tijdens de Grand Prix van Japan bewees Pérez de ideale tweede rijder van het team te zijn. Hij kwalificeerde zich als tweede en wist ook als tweede over de finish te komen. In de afgelopen vier races is hij drie keer als tweede gefinisht. De blik van Pérez is dan ook gericht op de prestigeuze koningsklasse. "Mijn focus ligt op de Formule 1 en alles wat daarna komt. Ik ben best tevreden met alles wat ik tot nu toe heb gepresteerd in deze sport."

Lees ook: Olav Mol: "Hij begint op Valtteri Bottas te lijken"

Lees ook: F1 aan Tafel: Max Verstappen: 3000x oppermachtig

Lees ook: Toto Wolff baalt na horror eerste stint: Podium was mogelijk

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden