Sergio Pérez: "We speelden het veilig"

SI202111210242_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez wist zich tijdens de Grand Prix van Qatar terug te vechten naar de vierde positie. De Mexicaan ging de race als elfde van start en heeft mooie inhaalacties laten zien. Aan het einde lag Pérez op koers voor een podiumplek, maar het team van Red Bull Racing koos voor een extra bandenstop uit voorzorg. 

Pérez heeft zich goed kunnen herstellen na een teleurstellende kwalificatie en zo had hij mooie gevechten met onder andere Carlos Sainz. "We hebben veel auto's kunnen inhalen, maar niet genoeg", meldde de Mexicaan aan Ziggo Sport. "Op het einde dachten we na over een éénstopper of twee stops." Omdat ze zich zorgen maakten over de slijtage van de banden en eventueel een lekke band, kozen ze voor een tweede pitstop. "We hebben het veilig gespeeld om een goed resultaat te halen voor het team."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'Vermoeiende race'

Doordat de Mexicaan er de hele tijd bovenop zat, was het duidelijk een fysieke en zware race voor hem. "Het was een vermoeiende race en het was niet makkelijk." Desalniettemin had Pérez door willen vechten voor het podium. "Ik denk dat de virtual safety car ons weerhouden heeft van een podiumplek. Het verschil bij de constructeurs is nu nog vijf punten, dus er is nog veel om voor te vechten."

Lees ook: Valtteri Bottas: "Lekke band kwam uit het niets"

Lees ook: Lewis Hamilton: "Was eenzaam voorin"

Lees ook: Beide AlphaTauri-coureurs buiten de punten in Qatar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen