Silly Season: 'Kubica’s comeback voor ruim 90 procent zeker'

kubica

Deze week wordt er meer duidelijk over de toekomst van Robert Kubica. Dat beweert althans Auto Motor und Sport. Het Duitstalige magazine schat de kansen op een comeback van de 33-jarige Pool op de Formule 1-startgrid bij het team van Williams op meer dan 90 procent.

"De beslissing is aan mij", zegt Kubica, die in 2019 een rijdersduo moet gaan vormen met George Russell. "Ik wil niets forceren. Het zal een beloning zijn voor een lange reis. De entourage moet kloppen en de mensen met wie ik ga samenwerken."

Details

Volgens insiders ontbreekt er alleen nog een handtekening van Kubica. De onderhandelingen draaien op dit moment nog om details, meldt Auto Motor und Sport, zoals hoeveel vrijdagtrainingen een derde rijder bij het team mag afwerken.

Als Kubica besluit zijn handtekening daadwerkelijk onder het contract te zetten, keert hij na negen jaar weer terug op de startgrid. Zijn laatste Grand Prix reed de Pool in 2010 in Abu Dhabi. Begin 2011 raakte hij zwaar gewond bij een rally-ongeluk waarbij even werd gevreesd voor zijn rechterhand. Toch is Williams niet de enige optie voor Kubica. Hij kan ook als ontwikkelingscoureur aan de slag bij Ferrari.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden