Silverstone tot en met 2034 op F1-kalender

28-sunday-silverstone-2023

De Britse GP blijft tot en met 2034 verreden worden op Silverstone. Het circuit beschikte over een aflopend contract, maar deze is na een megadeal nu met tien jaar verlengd.

Nadat vorige week bekend werd gemaakt dat de GP van Japan nog zeker tot en met 2029 verreden gaat worden op Suzuka, heeft Silverstone ook het contract met de Formule 1 verlengd. Dat maakte het circuit zelf op haar website en social mediakanalen bekend. Lando Norris en George Russell delen in een filmpje, dat geplaatst is door Circuit Silverstone, het nieuws over de contractverlenging met de fans. Met deze verlenging verdwijnt het iconische circuit nog lang niet van de F1-kalender, want door de nieuwe, meerjarige deal reist het F1-circus nog tien jaar af naar het circuit in Groot-Brittannië.

Tekst gaat verder onder deze post.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Silverstone (@silverstonecircuit)

Iconisch F1-circuit

Het iconische Circuit Silverstone, gelegen in Northamptonshire, is historisch gezien een van de belangrijkste circuits in de F1-geschiedenis. Zo werd de eerste Grand Prix in de koningsklasse van de autosport in 1950 verreden op Silverstone. Vanaf dat jaar stond het circuit bijna elk jaar op de F1-kalender. Vanaf 1987 tot en met nu is er zelfs ieder jaar geracet op het voormalige vliegveld. Hiermee staat Silverstone in de top drie van de meest gebruikte F1-circuits, alleen in Monte Carlo en op Monza werden meer F1-Grands Prix georganiseerd.

Ook onder de F1-coureurs is het circuit erg geliefd, vooral vanwege de lay-out. Zo valt de bochtencombinatie Maggots-Becketts-Chapel onder andere erg in de smaak bij de coureurs. Maar ook Copse Corner is erg geliefd vanwege de enorme snelheid waarmee de auto's door die bocht gaan. Copse Corner staat bij veel F1-fans voor altijd in het geheugen gegrift door de 51G-crash van Max Verstappen, nadat hij in contact kwam met titelrivaal Lewis Hamilton bij het ingaan van deze bocht.

Alle circuits liggen vast voor 2025

Met het verlengen van het contract zullen de coureurs nog jaren kunnen genieten van deze bochten op Silverstone. Daarnaast liggen alle circuits nu ook vast voor het 2025-seizoen. Pas na 2025 lopen de eerste verbintenissen af. Een van deze circuits, waarvan het contract na 2025 afloopt, is de Dutch Grand Prix. De organisatie van de Grand Prix van Nederland sleepte gisteren nog twee prijzen binnen op een F1-gala, maar er bestaat nog veel onzekerheid over de toekomst van Zandvoort op de F1-kalender. 

 

Lees ook: Grand Prix van Nederland valt in prijzen op F1-gala

Lees ook: Williams onthult FW46 bij presentatie in New York

Lees ook: Alexander Albon: "Focus ligt nu op 2024"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden