Spiegel kost Alonso zevende plaats, Ocon sprokkelt puntje

Alonso en Ocon Japan 2022

Fernando Alonso is zijn zevende plaats in de Grand Prix van de Verenigde Staten kwijtgeraakt door een fikse tijdstraf en daardoor blijft hij puntloos. Esteban Ocon profiteert van die straf en sprokkelt een puntje.

Dat Alonso de zwart-wit geblokte vlag zag, was een godswonder na het incident met Lance Stroll. De Canadees bewoog te laat naar links op het rechte stuk en daardoor reed Alonso tegen de achterkant van Strolls bolide aan. Alonso's voorwielen kwamen enkele seconden los van de grond, maar wonder boven wonder kon Alonso gewoon terugrijden naar de pitstraat, haalde hij nieuwe banden en een nieuwe voorvleugel en kon hij zijn weg vervolgen. Zijn auto was wel licht beschadidgd, maar Alonso kwam wel gewoon als zevende over de streep na een paar mooie inhaalacties. Een wonder, zo blikt de Spanjaard terug op zijn wedstrijd.

"Het was een fantastische wedstrijd. Ik dacht echt dat ik niet verder kon na dat incident met Lance. Het was best wel een eng moment, maar onze auto is beresterk en we konden gewoon doorrijden. Ik ben echt trots op het team", aldus Alonso tegenover F1.com.

 

Spiegelprotest

Maar de vreugde is inmiddels volledig verdwenen. Alonso heeft een tijdstraf van 30 seconden gekregen omdat zijn rechterspiegel los zat en er vervolgens afvloog. Maar de tweevoudig wereldkampioen kreeg geen meatball flag, zwarte vlag met oranje cirkel. Haas diende een protest in na de race en de stewards oordeelden dat het een veiligheidsprobleem was, waar Alpine iets aan kon doen en daarom gaven ze Alonso deze straf.  

En daardoor is Esteban Ocon opgeschoven naar P10. De Fransman begon de race uit de pitstraat na een motorwissel en reed een sterke race. "We hadden een goede pace. Ik denk dat we nog wat meer punten hadden kunnen pakken, maar al met al kunnen we tevreden zijn", besluit Ocon.

Lees ook: Matig resultaat voor Aston Martin in Austin

Lees ook: Olav Mol na titel Red Bull Racing: Volledig terecht

Lees ook: Williams puntloos na zware race in Austin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden