Sterke Moto3-race Bendsneyder eindigt met crash

170813_Oos_Bendsneyder

Het zit Bo Bendsneyder niet mee. Vijf ronden lang reed de Nederlander aan de leiding van de Moto3-race van de MotoGP van Oostenrijk. Maar in plaats van op het podium eindigde Bendsneyder op het asfalt van de Red Bull Ring. De winst ging opnieuw naar Joan Mir, de resterende podiumplaatsen naar Philipp Oettl en Jorge Martin.

De Moto3-race in Oostenrijk was wat in het Engels zo mooi ‘an eventful race’ wordt genoemd: er gebeurde van alles. In de openingsfase was Bo Bendsneyder absoluut de man van de wedstrijd. Een goede start bracht ham van de zesde plaats naar de derde. In de tweede ronde greep hij de leiding in de race en kon hij zowaar een klein gaatje slaan. Maar dat duurde niet lang. Bendsneyder leverde een knap gevecht, maar in de vijfde ronde kwam Jorge Martin al een keer langszij en een ronde later moest de Rotterdammer de leiding uit handen geven.

Hij was nog wel verwikkeld in de strijd om de podiumplaatsen, maar in ronde 10 – bijna halverwege de race – gebeurde er iets waardoor hij terugviel naar de achtste, de negende en uiteindelijk de tiende plaats. Daar kreeg hij het moeilijk. In een iets te gretige poging weer posities te winnen en terug bij de kopgroep te komen, ging Bendsneyder te laat in de remmen voor bocht 1 in de vijftiende ronde. In zijn val nam Bendsneyder John McPhee mee.

Spa4-700x428
EPA PHOTO BELGA/OLIVIER MATTHYS/oma/kr
Ondertussen had Joan Mir overtuigend de kop overgenomen en een voorsprong van ruim een seconde opgebouwd. Achter hem waren Philipp Oettl, Jorge Martin, Livio Loi en Aron Canet verwikkeld in een verbeten strijd om de resterende ereplaatsen. De Duitser was geenszins van plan de tweede plaats op te geven op de Red Bull Ring - voor Oettl meer een thuiswedstrijd dan de Sachsenring – maar Martin wist ondanks de pijn van een nog niet geheel herstelde enkelblessure in de voorlaatste bocht nog Loi van het podium te drukken.

In het kampioenschap bouwde Mir zijn voorsprong verder uit. Zijn naaste concurrent Romano Fenati kwam als dertiende over de streep. Het verschil bedraagt nu 64 punten. In dit tempo is Mir nog voor de overzeese races beginnen wereldkampioen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen