Szafnauer over Piastri: Ik begrijp het ook niet

Otmar Szafnauer Alpine

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer snapt niets van de keuze van Oscar Piastri om mede te delen dat hij niet voor Alpine's Formule 1-team zal rijden in 2023. Szafnauer had wat meer loyaliteit verwacht van de jonge Australiër na alles wat het Frans automerk voor Piastri heeft gedaan. 

Deze vakantieperiode voor de Formule 1 had een rustige tijd in het circus moeten opleveren, maar niets is minder waar. Je kunt dan ook verwachten dat er de komende tijd in sneltreinvaart artikelen komen rondom de soap Piastri - Alpine. Een naam die je zeker nog vaker zult horen in dit verhaal is Otmar Szafnauer. Hij reageert tegenover het Spaanse El Confidencial op alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd. 

Alpine vs McLaren

De reactie van Piastri op social media was ook voor Szafnauer een verrassing. ''Ik begrijp het ook niet. [..] Het strategische plan [van Alpine] is erg goed en Piastri weet dat. Beter zelfs dan dat van McLaren. We liggen voor op hen in het kampioenschap en we hopen voor ze te blijven tot het einde van het seizoen. We hebben een groot budget en mensen met veel ervaring.'' Szafnauer sluit de komst van Oscar Piastri nog niet uit ondanks alle gebeurtenissen. ''In de toekomst denk ik dat er ook ruimte is voor Piastri. We hebben hem gesteund en er moet enige loyaliteit zijn door het feit dat we letterlijk miljoenen en miljoenen euro's in hem hebben geïnvesteerd.''

Open kaart

Ook geeft Szafnauer een kijkje achter de schermen bij Alpine. Zo wilde het team graag dat zowel Alonso als Piastri een stoeltje zou hebben in de Formule 1. ''Toen Piastri in november een contract bij Alpine tekende was hij [Alonso] erbij. Ik heb gezien dat Laurent Rossi [CEO van Alpine en het Formule 1-team] altijd het beste wilde voor beide coureurs. Fernando wilde verder [bij Alpine], Oscar wilde een stoeltje voor 2023. Rossi gaf toestemming en heeft hard gewerkt om een stoel voor volgend jaar voor hem [Piastri] te vinden. Beide coureurs wisten wat er gebeurde. Helaas heeft Alonso getekend bij Aston Martin en ik begrijp niet waarom hij het deed. Maar met Piastri, nee'', antwoord Szafnauer op de vraag of hij deze situatie had zien aankomen. 

Het verhaal zal ongetwijfeld een vervolg krijgen. Houd daarvoor onze social media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit de autosport! 

Lees ook: Dixon wint knotsgekke wedstrijd in Nashville, Veekay zeer onfortuinlijk

Lees ook: Sergio Pérez: Ik kan iedereen verslaan, ook Max

Lees ook: Felipe Massa ziet het somber in voor Ferrari 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden