Team Nyck de Vries krijgt vorm

door Patrick Wuite
Nick de Vries Italie Williams

Nyck de Vries rijdt volgend jaar bij het team van AlphaTauri en inmiddels is duidelijk geworden met wie hij allemaal gaat samen werken. Ook heeft de Nederlander een manager gevonden, wie voor hem de randzaken gaat regelen. 

Bij AlphaTauri neemt de Vries de plaats in van Pierre Gasly, die de overstap maakt naar Alpine. En dus gaat de 27-jarige coureur uit Sneek samen werken met de huidige race-engineer van Gasly, Pierre Hamelin. Hamelin werkte in het verleden ook al samen met Daniil Kvyat en Alexander Albon en zal dus per 2023 de Vries onder zijn hoede hebben. Daarnaast zal Pyry Salmela de fysiotherapeut/ personal trainer worden van de Formule 2 kampioen van 2019. Salmela is momenteel nog de fysiotherapeut van Gasly. Zo meldt de Telegraaf.

Pierre Hamelin

Manager

De Vries heeft in zijn loopbaan nog geen manager gehad, maar daar komt per 2023 verandering in, want Guillaume Le Goff zal vanaf dan zijn belangen behartigen. Tot nu toe regelde de Vries alles dus zelf, maar Le Goff, die ook de manager van Gasly is, zal zich vanaf 2023 met de randzaken bezig houden zodat de Vries zich volledig kan focussen op racen. 

Lees ook: George Russell verliest race op meerdere punten

Lees ook: Pierre Gasly nadert schorsing

Lees ook: Aston Martin vertrekt verslagen uit Mexico

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen