Teamwork werpt vruchten af bij Alfa Romeo

alfa romeo auto spanje

Dankzij goede samenwerking van het team heeft Valtteri Bottas een belangrijk punt voor Alfa Romeo binnengehaald. Teamgenoot Guanyu Zhou heeft een deel van zijn race opgeofferd om dit resultaat te behalen. Beide coureurs zijn blij met de vooruitgang van de resultaten.

Het resultaat van de race had voor Guanyu Zhou beter kunnen zijn, maar hij heeft zijn teamgenoot zodanig geholpen dat er een punt voor het team is verdiend. "We hadden een redelijke stint op de medium band. Maar toen gebruikte het team mij om de Alpines op te houden. Als ik twee of drie ronden eerder had gepit, was het voor mij waarschijnlijk beter geweest. Maar ik denk dat het belangrijker was om Valtteri in de punten te houden", zo vertelt hij tegenover F1.com.

Vooral het eerste deel van de race verliep zoals gehoopt voor Zhou: "Ik heb genoten van het eerste deel van de race. Het tweede deel was lastiger." Maar Zhou merkt wel dat hij nog wat achterloopt op zijn teamgenoot, die het dus dit weekend wel gelukt is om in Q3 te komen en deze startpositie om te zetten in een puntenfinish: "Over het algemeen is het een goed weekend. In vergelijking met Valtteri had ik iets meer moeite. Maar dit is een lastig circuit. We hebben ten opzichte van Austin een stap gezet."

Hogere verwachtingen

Valtteri Bottas kende een bijzonder goede kwalificatie, waarbij hij zich verzekerde van een zesde plek voor de start van de race. Gezien deze goede startpositie, is de Fin lichtelijk teleurgesteld in zijn uiteindelijk behaalde resultaat: "Ik hoopte zeker op meer, gezien onze startpositie. Maar de racepace was er niet helemaal. Het was moeilijk om de temperatuur te behouden op de harde band. Ik gleed wat rond, het was niet gemakkelijk." Het begin van de race verliep voor hem het beste, waar hij in actie kwam op de gele band. Hij vervolgde zijn race op de harde band, die minder comfortabel voelde: "Op het begin op de medium was ik sneller, maar de harde band richting het einde maakte het lastig." Het hele plaatje begint er voor Alfa Romeo weer steeds beter uit te zien. In vergelijking met vorige race heeft het team alweer goede vooruitgang geboekt. "Het is zeker een vooruitgang. We proberen dit momentum te behouden, zodat we meer punten scoren dan Aston [Martin]", aldus Bottas.

Lees ook: Lando Norris: We hebben gedaan wat we moesten doen

Lees ook: Mattia Binotto: Meerdere oorzaken voor matig weekend

Lees ook: AlphaTauri eindigt wederom buiten de punten

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden