Tegengestelde gevoelens bij Mercedes-coureurs na kwalificatie voor GP België

M387938

Mercedes beleeft een uiteenlopende kwalificatie op Spa-Francorchamps. Hamilton weet tijdens zijn laatste ronde de vierde beste tijd te noteren en zal de Grand Prix als derde starten na een gridstraf voor Verstappen, terwijl teamgenoot Russell de wisselende weersomstandigheden niet kan bijhouden.

Hamilton zal de Grand Prix als derde starten voor Mercedes na een gridstraf voor Verstappen. De Britse coureur is dan ook tevreden met het resultaat. "Deze baan is ongelooflijk om op te rijden," zegt Hamilton na afloop tegen F1.com. "Het was zeker heel hectisch omdat het voortdurend aan het opdrogen was. In het begin was het erg glad en moeilijk om te zien."

"We probeerden elke ronde te maximaliseren, omdat je weet dat elke ronde sneller zal zijn dan de vorige. Het team heeft geweldig werk geleverd door ons snel naar buiten te krijgen en snel te switchen." De inspanning zorgde ervoor dat hij Carlos Sainz en beide McLaren-coureurs voor bleef. Hamilton zegt verder: "Aan het einde was er nog steeds een behoorlijk gat met Max, behoorlijk indrukwekkend, maar ik ben echt blij met het resultaat dat ik heb behaald."

'We waren nergens te vinden'

Terwijl Mercedes voor Hamilton alles goed heeft gedaan, laat teamgenoot Russell weten vooral geworsteld te hebben tijdens de kwalificatie. Hij kwalificeerde zich uiteindelijk als achtste.

"Het was een dynamische sessie, maar om eerlijk te zijn, waren we te langzaam," zegt hij. "We hadden gewoon moeite in deze sessie, ik weet niet waarom. Normaal gesproken hou ik van dit soort 'overgangsessies', maar elke ronde waren we nergens te vinden. Er is nog wat te proberen en te bekijken, om te begrijpen wat er aan de hand is."

"We weten dat kwalificatie hier niet alles is. P8 is geen verschrikkelijke plek om op zondag te starten, maar ik had zeker graag hoger op de grid gestaan."

Lees ook: Max Verstappen: Het draaide allemaal om vertrouwen

Lees ook: Charles Leclerc: Niet slecht voor ons

Lees ook: Sergio Pérez: Goed dat we één Ferrari hebben gepakt

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden