Sergio Pérez: Goed dat we één Ferrari hebben gepakt

door Frederique van Grinsven
Sergio Perez Max Verstappen Belgie GP

Sergio Pérez heeft de derde snelste tijd weten te noteren tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België en eindigt zo achter Charles Leclerc en teamgenoot Max Verstappen.

Na een natte eerste vrije training eerder op de dag, was bij aanvang van de kwalificatie het circuit nog niet volledig droog, wat het voor de coureurs moeilijk maakte om grip te vinden op de intermediates.

"Het was erg lastig. We begonnen op de inters en de omstandigheden waren aanvankelijk erg uitdagend." zegt Pérez na afloop. "We dachten dat het veel sneller veel droger zou worden, maar het duurde lang. Zelfs aan het einde van Q3 was het nog behoorlijk lastig op een paar plaatsen, zoals bocht 8 en 9."

Pérez vanaf eerste startrij

Op zondag zal Perez vanaf de eerste rij naast Leclerc van start gaan, vanwege de gridstraf die Verstappen heeft gekregen. Achter hem, de Mercedes van Hamilton en Carlos Sainz in de Ferrari. "Het is een goed resultaat. Het is jammer dat ik Charles niet kon inhalen, maar in deze omstandigheden is het goed dat we één [Ferrari] hebben gepakt."

Lees ook: Max Verstappen: Het draaide allemaal om vertrouwen

Lees ook: Charles Leclerc: Niet slecht voor ons

Lees ook: Andrea Stella: Nog steeds werk aan de winkel

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden