Teleurstelling bij Haas na sprint in Qatar

door Tim Koenders
Magnussen, Qatar, 2023

Tijdens de sprint in Qatar leken er veel mogelijkheden te zijn voor het team van Haas. Het team wist uiteindelijk geen punten over te houden aan de zaterdag.

Nico Hülkenberg had een hele goede uitgangspositie voor de sprint. De Duitser mocht als zevende starten, er lagen dus kansen voor punten. Die kwamen er niet nadat de Haas-coureur in contact kwam met Ocon en Pérez. Schade aan de voorvleugel zorgde voor het einde van de race. “Het was heel erg jammer, de race kon echt naar ons toekomen op de medium banden. De coureurs op de zachte banden hadden het echt lastig aan het einde. Dat zorgde er ook voor dat ik Ocon in kon halen. Ik zag Checo op het laatste moment en probeerde contact te voorkomen.” Dat liet Hülkenberg weten aan Formula 1. “Esteban heeft hem waarschijnlijk helemaal niet gezien. Het is erg jammer want we hadden vandaag echt punten kunnen halen.”

Kevin Magnussen

Teamgenoot Kevin Magnussen was erg onopvallend tijdens de sprint. Hij startte achteraan en finishte uiteindelijk als dertiende. “Tijdens de safety car zijn we naar binnen gegaan voor een nieuw setje softs om iets te proberen. We hadden toen wel veel meer grip. Twee auto’s voor mij deden hetzelfde maar daar maakte ik mij niet druk om. Ik dacht dat we samen naar voren konden rijden maar zij kwamen niet aan de anderen voorbij.” Hierdoor moest Magnussen de auto’s inhalen die ook waren gestopt. “Het leek alsof zij het niet eens probeerden. Ik zat vast maar we hebben het in ieder geval geprobeerd.”

Lees ook: Yuki Tsunoda optimistisch over kansen in Qatar: Performance van de auto is goed

Lees ook: Albon: de wind is vreselijk

Lees ook: Sergio Pérez: Het was een ontzettend lastige kwalificatie

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden