Tijdschema Grand Prix van België

AP-1T1YCC7652111_news

Na een welverdiende zomerstop maken de teams en coureurs zich op voor de tweede seizoenshelft van dit jaar. We trappen af met de Grand Prix van België, de 'thuisrace' van Max Verstappen. Op het legendarische en geliefde circuit Spa-Francorchamps onderscheiden de mannen zich van de jongens. Zij die hun rechtervoet dieper intrappen in befaamde bochten als Eau Rouge en Blanchimont zullen menig racehart sneller laten kloppen.

De Nederlandse fans zullen weer massaal naar dit circuit afreizen en de tribunes oranje doen kleuren. De kans dat Verstappen met Red Bull Racing er hier met de winst vandoor gaat is volgens de statistieken niet heel groot: de laatste drie edities zijn immers gewonnen door het team van Mercedes. Echter ligt het circuit verscholen in de Belgische Ardennen waar de weersomstandigheden heel grillig kunnen zijn. En zoals we allemaal weten zijn statistieken in de racerij niets meer waard zodra er een paar fikse buien vallen.

Lees hier de uitgebreide  voorbeschouwing.

Vrijdag 24 augustus
11:00-12:30 Eerste vrije training (VT1)
15:00-16:30 Tweede vrije training (VT2)

Zaterdag 25 augustus
12:00-13:00 Derde vrije training (VT3)
15:00-16:00 Kwalificatie

Zondag 26 augustus
15:10-17:10 Race

Zoals in ieder Grand Prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen