Todt bezorgd over voortbestaan Formule 1 in huidige vorm

P-20140622-00518_news

FIA-president Jean Todt heeft zijn zorgen geuit over over de toekomst van de Formule 1 in zijn huidge vorm. Door de coronacrisis herzien de Formule 1-teams hun deelname aan de sport, met alle mogelijke gevolgen van dien.

"Ik denk niet dat het voortzetten van het autosportprogramma de hoogste prioriteit heeft voor een autofabrikant", zegt Todt in een interview met Motorsport.com. "Zelfs de groten. We moeten niets als vanzelfsprekend beschouwen, daarom moeten we voorbereid zijn op alles."

Om de deelname van Formule 1-teams te garanderen zijn volgens Todt nieuwe afspraken nodig. Die oplossing zou kunnen liggen in het nog verder terugbrengen van het budgetplafond, zoals McLaren-CEO Zak Brown pleit. Al aangekondigd is dat dat van $175 miljoen verder teruggebracht wordt naar $150 miljoen. Een plafond van $125 miljoen is dan het streven.

Todt zegt daarover: "We hebben nu de mogelijkheid om dingen te veranderen. We hebben bedragen bereikt die op mij niet verantwoordelijk overkomen en die we moeten aanpassen." Voor vandaag, vrijdag 10 april, staat een vergadering tussen de teams daarover gepland.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden