Toro Rosso eist meer discipline van emotionele Kvyat

P-20160916-01988_News

Voor Daniil Kvyat is 2017 tot dusver een moeizaam seizoen. De 23-jarige Rus scoorde tot op heden slechts vier punten en staat op een zeventiende plaats in het kampioenschap. Daarbij was Kvyat diverse keren betrokken bij (start)incidenten. Toro Rosso-teambaas Franz Tost verwacht verbetering van zijn pupil in de tweede seizoenshelft.

"Hij wil graag succesvol zijn, hij wil rijders inhalen op momenten waarop dat niet mogelijk is", zegt Tost tegen Motorsport.com. "Op dat gebied moet hij gedisciplineerder worden. Of het nou frustratie is of iets anders: wanneer je in de auto zit - en zeker bij de start - moet je je emoties in bedwang houden. Als je te emotioneel wordt, maak je fouten en crash je. Voor de rest presteert hij prima. Hij levert goede technische feedback en zijn snelheid is goed."

Over het algemeen is Tost tevreden over Kvyat, maar hij stelt dat zijn starts beter moeten. "Dan is hij soms te ongeduldig of neemt hij te veel risico. Maar als je zijn racesnelheid bekijkt, is die zeer goed en zeer competitief."

Silverstone

Tijdens de race op Silverstone reden beide Toro Rosso-coureurs elkaar van de baan. Kvyat kon door, voor Carlos Sainz was de wedstrijd voorbij. Bij een volgend incident tussen beide kemphanen zal Red Bull ingrijpen, verwacht Tost. "In dat geval moeten we om de tafel gaan en zal Red Bull vroeg of laat bepalen of er een financiële straf of iets dergelijks moet komen. Gelukkig zijn we nog niet in een dergelijke situatie verzeild geraakt. Ik wil hier verder niet meer over praten want ik hoop gewoonweg dat het niet nogmaals gebeurt."

Daniil Kvyat maakte na een indrukwekkend debuutseizoen in 2014 de overstap naar Red Bull Racing. Vorig jaar moest de Rus plaatsmaken voor Max Verstappen waarna hij werd teruggezet naar het team van Tost. Het contract van Kvyat loopt aan het eind van dit jaar af. Toro Rosso verwacht pas in september of oktober duidelijkheid te kunnen geven over de lineup van 2018.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen