Toro Rosso opnieuw snelste in testochtend, Leclerc productief

AP-1YGQF18YD2111_news

Alexander Albon heeft de laatste testochtend van deze week als snelste afgesloten. De Thaise coureur van Toro Rosso ging het Circuit de Catalunya rond in 1.17,636. Hij gebruikte daarvoor de allerzachtste band (C5) die Pirelli heeft meegenomen. Gisteren sloot zijn teamgenoot Daniil Kvyat de dag al als snelste af. Charles Leclerc (75 rondes) was het meest productief.

De ronde van Albon was zelfs de snelste van deze hele testweek. De topteams waren niet bezig met het rijden van snelle rondes.

Red Bull Racing werkte wederom een probleemloze sessie af. Pierre Gasly begon met een aantal korte runs en reed aan het eind van de ochtend een longrun. De Fransman completeerde 52 rondes en kwam tot de zevende tijd.

Bij Williams maakte Robert Kubica zijn testdebuut. De Pool reed met 48 rondes belangrijke kilometers voor de stal uit Grove. Afgezien van een spin kende hij geen problemen.

De ochtendsessie verliep met slechts één code rood. Kort nadat de groene vlag werd gezwaaid stond Lando Norris in het grind. Hij kwam niet in contact met de bandenstapel, maar liet zijn auto wel afslaan.

Het was al de derde keer deze week dat er een vroege rode-vlag-situatie ontstond omdat er iemand in het grind was beland. Maandag verloor Kimi Raikkonen de controle over zijn Alfa Romeo tijdens zijn installatieronde. Een dag later overkwam Alexander Albon in de Toro Rosso hetzelfde.

Alle cijfers van de testochtend op een rij:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen