Tost te spreken over hulp Albon: "Verbetering zichtbaar bij Yuki"

Alexander-albon-2021

Ondanks dat Alexander Albon niet meer rijdt voor Red Bull of AlphaTauri, is de Thaise coureur nog altijd van grote waarde voor het team. Zo helpt hij Yuki Tsunoda in de laatste races van dit seizoen met het geven van nuttig advies. AlphaTauri-teambaas Franz Tost is zeer te spreken over de coaching. 

Albon maakte aan het eind van 2020 de overstap van Formule 1 naar de DTM. Daarnaast zou hij de vaste reservecoureur zijn van zowel Red Bull als AlphaTauri. Nu het DTM-seizoen erop zit, heeft Albon meer tijd om Red Bull en AlphaTauri bij te staan. Nu functioneert Albon als een soort persoonlijke leermeester voor rookie Yuki Tsunoda.

"Positief voor Yuki"

Franz Tost zegt zeer te spreken te zijn over deze nieuwe rol van Albon. “Alex komt naar Yuki, praat met hem, legt hem uit hoe het circuit is en geeft antwoord op alle vragen die Yuki hem stelt”, legt Tost uit volgens Motorsport.com. “Dat zijn echt gesprekken tussen twee coureurs. Dat is heel positief voor Yuki, omdat hij veel oppikt van Alex. Het is heel erg positief gebleken.”

Yuki Tsunoda / AlphaTauri / Oostenrijk / Red Bull Ring / 2021
Foto: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Hulp van Albon te merken aan resultaten

Er is volgens Tost nu al verbetering zichtbaar bij Tsunoda, die elk weekend betere resultaten weet neer te zetten. Zo had hij in de Verenigde Staten een gevecht met Lewis Hamilton, die hij meerdere ronden achter zich wist te houden. Uiteindelijk finishte de Japanner op een negende positie.

“Alex maakt deel uit van de Red Bull-familie, maar hij had vanwege de DTM niet heel veel vrije weekenden meer over. We hebben er toch voor gezorgd dat hij Yuki ondersteunt als hij wel op het circuit is. We hebben Yuki vervolgens op het hart gedrukt om vragen te stellen, zodat hij alles beter kan leren begrijpen. Tot dusver werkt het echt heel erg goed."

Lees ook: Franz Tost snapt commentaar Horner op Tsunoda niet

Lees ook: Giovinazzi baalt van nog steeds onzekere F1-toekomst

Lees ook: Sergio Pérez: “Er kan nog van alles gebeuren”

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden