Trots en frustratie heerst bij coureurs van Williams

albon latifi spanje race

Alexander Albon greep net aan mis op een plek in Q3, maar is enorm trots op zijn elfde plek. Bij Nicholas Latifi heerst er echter frustratie. Voor de Canadees had er meer in gezeten als de omstandigheden niet zo lastig waren, hij start als zestiende. 

De kwalificatie van de Williams coureurs was helemaal niet zo slecht. Alex Albon start de sprintrace vanaf de elfde plek en Nicholas Latifi vanaf de zestiende plek. Op dit circuit is een goede startplek niet vanzelfsprekend voor de Williams, Albon is dan ook erg trots op de elfde plek. Bij Latifi heerst er frustratie, hij had volgens zichzelf een beter resultaat en een plek in Q2 kunnen hebben. 

"Ons eigen ding doen"

Dat de Williams een lastige auto is, heeft Albon wel bewezen. De auto heeft een andere aanpak nodig dan de meeste auto's op de grid. Ondanks dat blijft hij imponerende resultaten neerzetten, zo ook tijdens de kwalificatie. "Wat onze banden laat werken is totaal anders dan bij de andere coureurs dus we deden vooral ons eigen ding tijdens de kwalificatie. We deden het daarin best goed, de elfde plek op een baan zoals deze is niet makkelijk. We zaten ook maar een paar tiende van de vijfde tijd af, waar ik heel trots op ben", aldus Albon. Die tijdens de sprintrace zich voornamelijk gaat focussen op het behouden van de elfde plek. "Het team vindt de sprintrace eigenlijk niet leuk, maar ik hoop dat we wat progressie kunnen boeken. We gaan er sowieso voor om de elfde plek te behouden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Frustratie

Bij Latifi heerst er vooral frustratie. Die moeite had met het inschatten van de condities op de baan met de slicks. "Het was vrij duidelijk dat, toen we op de inters reden, we snel zouden wisselen naar de softs. Het was op de baan lastig in te schatten met de slicks wat de condities waren", vertelt Latifi tegenover F1.com. Hij zat niet ver van een plek in Q2 af, echter zorgde een gebrek aan ritme en problemen met de remmen ervoor dat hij net niet Q2 wist te halen. "Ik probeerde een ritme op te bouwen en goede rondes te rijden. Het natuurlijk frustrerend als je het dan net niet haalt. Ik had ook wat problemen met mijn remmen, maar dat is niet echt nieuw voor ons."

Lees ook: Yuki Tsunoda: er is iets geks aan de hand

Lees ook: Alfa Romeo te laat naar slicks

Lees ook: Pierre Gasly: We hebben een risico genomen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden