Uitvoerend directeur verlaat Alpine, kans voor Szafnauer

14 jan 2022 door Jay Hartman
Header liveblog 1 Bahrein

Uitvoerend directeur van Alpine Martin Budkowski verlaat het team per direct. Laurent Rossi, de algemeen directeur, neemt voor nu de taken van Budkowski op zich in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Budkowski maakte sinds 2018 deel uit van het team van Alpine. In een verklaring bedankt hij het team voor de afgelopen jaren en zegt dat hij heeft genoten om deel uit te maken van het leiderschap van Renault en daarna Alpine.

Esteban Ocon testdagen Abu Dhabi 2021

Otmar Szaufnauer 

De herpositionering van Renault zorgde ervoor dat Budkowski met Rossi en teambaas Davide Brivio het team kon runnen. Dat het een succes was bleek wel met de overwinning van Esteban Ocon tijdens de Grand Prix van Hongarije en een podium voor Fernando Alonso tijdens de Grand Prix van Qatar. Ook versloeg Alpine het team van AlphaTauri om de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap.

Met het vertrek van Budkowski lijkt de geruchtenstroom over Otmar Szafnauer en Alpine waar te worden. Szafnauer stopte per direct als teambaas van Aston Martin en zou volgens verschillende media een nieuwe functie krijgen bij Alpine. Het is nog niet officieel bevestigd. “Ik zal de komende seizoenen met veel plezier de voortgang van het team volgen”, aldus Budkowski.

Lees ook: Olav Mol over vertrek Otmar Szafnauer bij Aston Martin

Lees ook: Functie Michael Masi binnen organisatie FIA aangepast

Lees ook: Rookies mogelijk bij meer F1-trainingen in actie

14 jan 2022 door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen