Olav Mol over vertrek Otmar Szafnauer bij Aston Martin

3639737

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse 'awardwinning' podcast van Grand Prix Radio bespreken de tafelgasten het vertrek van Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer. Het is volgens Olav Mol toch nog verrassend nieuws dat de teambaas vertrekt ondanks de geruchten van de afgelopen maanden.

Mol schakelde in vanuit zijn studio in Spanje om het nieuws te bespreken met de tafelgasten. Hij zegt vooral verrast te zijn vanwege het feit dat Szafnauer voor de camera bij collega Jack Plooij nog stellig de geruchten over zijn vertrek ontkende. "Nu blijkt toch weer in de wereld van de Formule 1: waar rook is, is vuur", zegt de F1-commentator. 

Lawrence Stroll

Mol zegt dat Szafnauer de laatste aantal maanden aardig onder druk stond. Daarnaast doen de verhalen de ronde dat de voormalig teambaas van Aston Martin het niet meer goed kan vinden met de allerhoogste baas van het team: Lawrence Stroll, vader van Lance Stroll. "We denken dat hij een beetje slachtoffer is geworden. Hij staat bekend als iemand die van de oude manieren en technieken houdt en moeilijk kan meekomen met het nieuwe", aldus Mol. 

Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur vindt het wel logisch dat Szafnauer moet vertrekken. Volgens hem heeft het team aardig wat budget om goede auto's te produceren en mooie prestaties te kunnen neerzetten. En juist aan die mooie prestaties ontbreekt het. Hij vindt het dan niet meer dan terecht dat de teambaas dan de deur wordt gewezen: "Ze rekenen je daar toch op af. Je presteert niet, dan word je gewoon toch opgeofferd."

Szafnauer en Stroll op de grid Grand Prix Stiermarken 2021

Alpine

Een ander geruchten dat de ronde doet, is dat Szafnauer al een nieuwe positie zou hebben gevonden bij het team van Alpine. Dat is voor nu nog steeds niet officieel bevestigd volgens Mol. Of dat ook bekend wordt voordat het nieuwe F1-seizoen start is ook nog niet zeker. "Het is denk ik nog niet het laatste wat wij hebben gezien van Otmar Szafnauer in de wereld van de Formule 1", aldus Olav Mol. 

Lees ook: Wendy Hendrickx over complexe Formule 1-regie

Lees ook: Cem Bölükbasi maakt overstap van F1 Esports naar Formule 2

Lees ook: Functie Michael Masi binnen organisatie FIA aangepast

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen