Valtteri Bottas blij met eerste testsessie in Bahrein

Header liveblog 1 Bahrein

Valtteri Bottas heeft tijdens zijn middagsessie 66 rondes gereden en daar is hij enorm blij mee. De testdagen in Barcelona verliepen niet zoals gepland voor de Fin en het team van Alfa Romeo. Ze liepen tegen veel problemen aan, maar die lijken voor het grootste gedeelte opgelost te zijn.

"Het was gewoon een goede dag voor ons", zegt Bottas tegen F1.com. "Ik ben trots op de jongens die het voor elkaar hebben gekregen om al de problemen die we in Barcelona hadden te herstellen." Bottas heeft alleen de donderdagmiddagsessie gereden, maar met succes. De rode vlag zorgde helaas voor een vervroegd einde van zijn werk op de baan, maar ondanks dat heeft de Fin zijn werk op de baan voor de donderdag helemaal afgewerkt. 

Vooruitgang

Het was zeker een geslaagde middagsessie voor de Fin. Hij eindigde na 66 rondes boven de beide Mercedessen van George Russell en Lewis Hamilton. Bottas zegt dat het team soweiso vooruitgang heeft geboekt in tegenstelling tot Barcelona. Hij hoopt dat gevoel vast te houden de komende dagen en nog meer te ontdekken over de auto. "Het is mooi om die vooruitgang te zien. Vandaag was het een goede dag, maar we hebben nog een behoorlijk lang seizoen voor de boeg", aldus Bottas.

Voor alle updates en interviews van Olav Mol op locatie luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox).

Lees ook: Nieuwe Aston Martin-teambaas Mike Krack over zijn aankomende seizoen bij het team

Lees ook: Eerste testdag in Bahrein in tien foto's

Lees ook: Olav Mol over donderdagmiddagsessie in Bahrein

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen