Valtteri Bottas hoopt op punten in Singapore

Valtteri Bottas Monza 2022

Valtteri Bottas hoopt op punten in Singapore. De races van de Fin verliepen de laatste tijd niet al te best, maar in Monza zat hij niet ver van punten af. Hij hoopt dan ook dat in Singapore de auto competitief genoeg is. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

De afgelopen paar races verliepen voor Valtteri Bottas niet al te best. Door veel problemen met zijn Alfa Romeo is hij de afgelopen drie races uitgevallen, maar in Monza kwam hij dicht bij een puntenfinish met een dertiende positie. De Fin hoopt dan ook punten te kunnen scoren in Singapore.

Eerste twee bochten

Voor Bottas ging het tijdens de eerste twee bochten al mis. Door contact met zijn voorganger en met iemand van achteren viel hij al snel terug naar de achterste plek. "Ik had contact met iemand van achteren en toen de auto voor me. Hierdoor raakte ik mijn wing end plate kwijt. Daarna ging de motor in anti-stall, dat werd pas opgelost bij het uit komen van bocht 2. Ik was zo goed als laatste na bocht 1 en 2", aldus Valtteri Bottas.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Punten in Singapore

Door de afgelopen slechte resultaten hoopt Bottas erop om in Singapore punten te kunnen scoren. Echter was hij in Monza ook al tevreden met de puntenfinish van teamgenoot Guanyu Zhou. "Het is goed om te zien dat er ten minste een auto in de punten is gefinisht en zelf zat ik er niet ver vandaan. Dat is stukken beter dan tijdens de afgelopen paar races", vertelt de Fin. Die hoopt dat tijdens de race in Singapore de auto competitief genoeg is voor punten. "Ik hoop dat de auto competitief genoeg zal zijn in Singapore. Hopelijk pakken we dan ook wat punten in Singapore."

Lees ook: Guanyu Zhou: Wordt lastig tot einde van het seizoen

Lees ook: Corne Klijn en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Niet de gewenste resultaten voor McLaren

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden