Valtteri Bottas over hopeloze strijd tegen Hamilton: Vijf jaar in ontkenning gezeten

Bottas

Valtteri Bottas geeft toe dat hij gedurende zijn vijf jaar bij Mercedes vaak de moeilijkheden in de strijd met Lewis Hamilton voor zichzelf ontkende. De Finse coureur vermoedt dat Sergio Pérez bij Red Bull mogelijk "een soortgelijke ervaring meemaakt" in zijn gevecht tegen Max Verstappen.

Van 2017 tot en met 2021 reed Bottas bij het team van Mercedes, waar hij het het gros van de tijd de rol van tweede coureur naast de dominante Hamilton vervulde, die in dezelfde periode vier wereldtitels op zijn naam schreef. Bottas pakte in die tijd 'slechts' tien overwinningen en kwam vaak tekort aan Hamilton.

Pérez worstelt tegen dominante Verstappen

Bottas suggereert dat Sergio Pérez momenteel dezelfde uitdagingen ondervindt in zijn duel met drievoudig wereldkampioen Max Verstappen. "Je moet wel in ontkenning zitten", verklaart de Finse coureur tegenover Autosport.com. "Bijna vijf jaar lang verloochende ik mezelf omdat ik elk jaar terug het seizoen in wilde om te strijden voor de titel."

Bottas: "Als ik een klootzak was, zou ik mijn baan kwijt zijn"

Pas tijdens zijn laatste seizoen bij Mercedes aanvaardde de 34-jarige uiteindelijk het verlies tegenover Hamilton. Het daaropvolgende seizoen moest hij plaatsmaken voor George Russell en maakte Bottas zelf de overstap naar het team van Alfa Romeo.

"Het was pas toen ik wist dat ik het team ging verlaten, dat ik merkte dat ik meer oké was met bepaalde dingen. Met Lewis kon ik pas in het laatste jaar aan mezelf toegeven dat ik in een gelijkwaardige auto gedurende een heel seizoen echt moeite had om hem te verslaan en dat hij waarschijnlijk beter is op bepaalde gebieden. Als coureur is het moeilijk om dat aan jezelf toe te geven."

Daarbovenop ervoer de Fin de voortdurende druk van korte, eenjarige contracten. "Ik heb geen spijt, want het was een lastige situatie voor mij omdat ik elk seizoen een contract voor één jaar had. Ik wist dat als ik voor de titel wilde vechten, ik diep in dit team moest zitten. Als ik me als een klootzak zou gaan gedragen, zou ik vrij snel mijn baan verliezen. Ze konden altijd iemand anders krijgen."

Lees ook: Frédéric Vasseur: Geen eerste coureur bij Ferrari

Lees ook: Zak Brown komt met voorstel voor roulerende F1-kalender

Lees ook: Sauber en Williams onthullen plannen voor lancering van 2024-seizoen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden