Valtteri Bottas: Teleurgesteld, maar maximale eruit gehaald

10-saturday-monza

Valtteri Bottas kijkt teleurgesteld terug naar de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië, waar hij voor het eerst sinds lange tijd niet in Q3 terecht kwam. Dat vertelde de Fin tegenover F1.com.

Door het niet behalen van Q3 eindigde een indrukwekkende reeks van 103 races waarin de Fin de derde kwalificatie wél wist te halen. Bottas heeft desondanks wel het idee dat hij alles uit de Alfa gehaald heeft wat erin zat. "We kwamen in de tweede kwalificatiesessie een paar tienden tekort. Ik zou echt niet weten waar ik die zou moeten pakken. Ik heb alles eruit gehaald wat in de wagen zat."

Achtervleugel

De tekortkoming zit volgens Bottas misschien in de aangepaste achtervleugel. "We hebben naar aanleiding van de veranderde DRS-zones gekozen voor een andere, smallere achtervleugel. Ik denk dat we misschien daar wel de snelheid hebben verloren. Voor de race is het zeker beter, maar in de kwalificatie zou het zomaar ons langzamer gemaakt kunnen hebben."

Inhaalmogelijkheden

De Finse coureur ziet door de aanpassingen aan het circuit van Albert Park wel genoeg mogelijkheden om in te kunnen halen. "We hebben een auto die in de rechte lijn snel genoeg is. Daar hoeven we ons geen zorgen om te maken. Ik denk dat we daardoor ook anderen kunnen inhalen. Hopelijk kunnen we vechten om de punten zondag."

Lees ook: Lando Norris: P4 voelt als pole position

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Australië

Lees ook: Charles Leclerc: Erg blij met pole

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen