Valtteri Bottas: We moeten zorgen dat we raceafstand kunnen rijden

13 mrt 2022 door Tim Koenders
alonso sprint imola

Valtteri Bottas had problemen tijdens de laatste testdag en geeft aan dat het team moet zorgen dat ze de Grands Prix uit kunnen rijden. Alfa Romeo reed op de laatste testdag als team de meeste rondes maar kende ook technische problemen.

Alfa Romeo begon het 2022 seizoen niet geheel vlekkeloos tijdens de eerste testweek in Barcelona. Tijdens de wintertests in Bahrein ging het al een stuk beter voor Alfa Romeo. Tijdens de slotdag reed het team gezamenlijk 150 ronden, het meeste van alle teams. Toch verliep de productieve laatste dag ook niet geheel volgens plan. Valtteri Bottas had in de slotfase last van technische problemen.

Het ziet er al een stuk beter uit dan vorige week

Valtteri Bottas kijkt kritisch terug op de laatste testdag. “We zijn geïrriteerd door de vele problemen, het zijn er simpelweg te veel. Dat is het belangrijkste dat opgelost moet worden. We moeten zorgen dat we volgende week wel een raceafstand kunnen rijden.” Dat vertelt Bottas tegen Grand Prix Radio. Toch heeft de Fin ook positieve punten. “De auto voelde al een stuk beter dan in Barcelona. In het begin van de middag heb ik een paar goede lange runs gedaan. Ik begin het leuk te vinden om in de auto te rijden.”

Lees ook: Pierre Gasly tevreden na testdagen, verbaasd over vorm Mercedes

Lees ook: Kevin Magnussen: "F1 is de real deal"

Lees ook: Christian Horner blij met betrouwbaarheid RB18

13 mrt 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen