Van der Zande hoopt op podium in slotraces WEC

IMG_7657

Renger van der Zande staat aan de vooravond van het slot in het World Endurance Championship. In Bahrein worden de laatste twee races van het seizoen verreden en het team van Van der Zande kan nog kampioen worden. Grand Prix Radio sprak met Van der Zande over de slotraces in het World Endurance Championship.

Renger van der Zande rijdt in de LMP2-klasse voor het team van Inter Europol met teamgenoten Alex Brundle en Jakub Smiechowski. Het team staat momenteel vijfde, maar met nog twee races te gaan met in totaal 61 punten die te behalen zijn, maakt het team nog kans op de titel.

Renger van der Zande / Le Mans / WEC / 24 uur van Le Mans / 2021
Foto: Renger van der Zande

"Hopelijk maken we kans op een podiumplek"

Van der Zande hoopt echter op het podium te komen, aangezien het team nog geen podiumplaats heeft behaald dit seizoen. "Hopelijk maken we een mooie kans om op het podium te komen. We hebben voorlopig nog geen podium gescoord in het WEC, dus dat zou heel mooi zijn",  liet Van der Zande weten.

De laatste twee races in het kampioenschap zijn de 6 uur van Bahrein die dit weekend wordt verreden en de 8 uur van Bahrein die volgend weekend wordt verreden.

Beluister de hele update van Renger van der Zande op Grand Prix Radio!

Lees ook: Mattie Valk over F1 aan Tafel: “Mijn doel? Georganiseerde chaos”

Lees ook: Renger van der Zande tweede in IMSA-race Long Beach

Lees ook: Hamilton over komende races: “Gaat lastig worden”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden