Van Uitert opnieuw naar LMS met United Autosports

Van-Uitert-WEC

Job van Uitert komt in 2021 opnieuw voor het team van United Autosports uit in de Europese Le Mans Series. De 22-jarige zal één van de Britse Oreca 07 LMP2's gaan besturen, op jacht naar succes in het Europees kampioenschap.

Van Uitert maakte vorig jaar zijn debuut voor het team en legde, na een overwinning in de openingsronde van de ELMS, beslag op de tweede plaats in het LMP2-kampioenschap. Van Uitert heeft volgend jaar de kans om nog een stap verder te gaan op jacht naar de titel.

''Ik ben erg blij en dankbaar voor het vertrouwen dat Richard en Zak in mij hebben getoond en de kans die ik daardoorheen gekregen om volgend jaar voor de titel te gaan met United Autosports'', vertelt Van Uitert. We hebben een sterk eerste jaar samen gehad, maar nadat ik twee jaar op rijd tweede ben geworden in het ELMS-kampioenschap, heb ik nog wat recht te zetten. Ik wil voor de titel gaan.''

United Autosports wordt geleid door Richard Dean en Zak Brown. In  2020 kende het team haar beste seizoen en wist het de LMP2-klasse in de European Le Mans Series, het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans te winnen.

''De terugkeer van Job bij het team zorgt voor het fundament en de continuïteit waar we op kunnen bouwen en het gaat onze jacht op titelprolongatie enorm helpen'', aldus Dean.

Ook Brown, teambaas van McLaren, is tevreden met de terugkeer van de Nederlander: ''Job eindigde in zijn eerste jaar bij het team als tweede in het kampioenschap en was het hele seizoen bijzonder sterk. Ik heb geen enkele twijfel dat we met hem in het team ook komend jaar sterk zullen zijn!''

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden