Sophia Flörsch ontsnapt aan dood na horrorcrash in Macau

DrzaznHWkAQSWIA

Van Amersfoort Racing-coureur Sophia Flörsch heeft zondag tijdens de Grand Prix van Macau een zware crash overleefd. De 17-jarige Duitse werd met haar Formule 3-auto door de hekken van het stratencircuit gelanceerd. Flörsch kwam er vanaf met slechts een gebroken ruggenwervel.

Naast Flörsch raakten ook twee fotografen en een marshall gewond. Ook de Japanner Sho Tsuboi, de coureur over wie zij werd gelanceerd, ligt in het ziekenhuis. Allen verkeren buiten levensgevaar.

Uit gegevens van het circuit bleek dat Flörsch met een snelheid van 276,2 kilometer door de lucht vloog. Ze werd na de crash bij bewustzijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Volgens de hoofdarts van de medische kliniek in Macau heeft Flörsch een breuk in de wervelkolom opgelopen. Haar vader zei tegen het Duitse persbureau DPA dat zijn dochter geen verlammingsverschijnselen heeft en al haar ledematen kan bewegen.

'Ik ben in orde'

Flörsch liet een paar uur na de crash via Twitter van zich horen. "Ik wil iedereen laten weten dat ik in orde ben, maar morgen wordt geopereerd", aldus Flörsch, die dit seizoen als 22e eindigde in het Europees Formule 3-kampioenschap.

De Grand Prix van Macau werd later gewonnen door Red Bull-talent Daniel Ticktum.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden