VCARB met beide auto's in de top acht tijdens kwalificatie Canada: "Hebben fantastisch werk geleverd"

vcarb auto canada ricciardo

Beide VCARB-coureurs waren uitermate tevreden met hun kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Daniel Ricciardo wist zijn auto op een vijfde stek te zetten en Yuki Tsunoda zorgde met een achtste plek voor de beste kwalificatie van het seizoen voor het team. 

Ricciardo wist op zijn beurt ook zijn beste kwalificatie van het seizoen te rijden. Hij behaalde weliswaar al een vierde startplek in Miami, alleen was dat voor een sprintrace. Na afloop was de Australiër erg te spreken over zijn vijfde plek. "Ik ben erg tevreden", vertelt hij met een glimlach tegenover F1.com. "Het is [tot op hede] een heel goed weekend. Het is een van die weekenden waarin ik zeker niet echt twijfel, maar waar alles goed voelt. Ik denk dat we onder alle omstandigheden, gemengde omstandigheden, het gevoel hebben dat we vanaf het begin een top-zes auto zijn geweest. Het is leuk om de ronde in Q3 aan elkaar te kunnen knopen, maar ik ben niet verrast. Ik weet dat als ik me zo voel, ik dit soort dingen kan doen, dus het is gewoon proberen om mezelf vaker op deze plek te krijgen en het is duidelijk dat ik dit jaar heb gemist. Maar als ik het goed doe, gaat het best goed."

In de tweede en derde vrije training was Ricciardo ook al in de top zes te vinden en die lijn heeft hij weten door te trekken in de kwalificatie. Ook teamgenoot Tsunoda kwam na een paar moeizamere trainingen toch in de top acht terecht. "Ik heb het gevoel dat sinds we de auto op de baan hebben gezet, we ons allebei redelijk comfortabel voelen. Ik denk dat Yuki het afgelopen weekend wat moeilijker had, maar hij kreeg het voor elkaar in de kwalificatie, maar ik ben eerlijk gezegd het hele weekend heel blij geweest met de auto, dus dat helpt", aldus de achtvoudig racewinnaar, die houdt van de baan in Canada, waar hij zijn allereerste overwinning behaalde in 2014. "Het is gewoon een circuit waar ik van geniet en waar mijn leven tien jaar geleden veranderde, mijn eerste overwinning hier, dus er is altijd net die feelgood-factor die terugkomt", voegt Ricciardo eraan toe. "Het is een soort kartbaan, de manier waarop we de auto's over de curbstones worstelen, het doet ons waarschijnlijk een beetje denken aan onze kindertijd. Heel veel goeds dus!"

Tsunoda opnieuw in Q3 

Yuki Tsunoda wist zich, tijdens de eerste kwalificatie na zijn contractverlenging bij VCARB, opnieuw in de top tien te kwalificeren. Teamgenoot Ricciardo staat weliswaar voor hem, maar Tsunoda is alsnog tevreden met zijn kwalificatie na een wat moeilijker weekend. "Als een team hebben we fantastisch werk geleverd", verklaart de Japanner in gesprek met F1.com. "Als ik naar mijzelf kijk, ik had veel moeite in de trainingen, dus het was een mooie ommekeer bij het ingaan van de kwalificatie. In Q3 had ik last van een ongelukkige windvlaag van achter, wat mij wat rondetijd heeft gekost. Nog steeds een Q3, niet slecht, dus ik kijk uit naar morgen."

Lees ook: Williams-coureurs teleurgesteld ondanks goede kwalificatie

Lees ook: Lewis Hamilton: "Ineens geen grip meer"

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Canada

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden