Verstappen blijft bij Red Bull voor recordbedrag van 50 miljoen

door Frederique van Grinsven
Header liveblog 1 Bahrein

Max Verstappen blijft de komende jaren loyaal aan Red Bull Racing. De wereldkampioen heeft naar verluidt een contract getekend dat hem 50 miljoen per jaar zal gaan opleveren, een record in de geschiedenis van de autosport.

De deal schijnt al ondertekend te zijn en de officiële verklaring komt naar verwachting later deze week, zo meldt de Telegraaf. Na het slot in Abu Dhabi vorig jaar spraken beide partijen de wens al uit verder met elkaar te willen gaan. "Er is geen reden om ooit te veranderen [van team]. Ik wil voor de rest van mijn leven bij hun blijven.", zei de 24-jarige coureur direct na de race tijdens een emotioneel moment.

Helmut Marko viert kampioenschap met Verstappen Grand Prix Abu Dhabi 2021

Foto: Red Bull Content Pool (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Best betaalde F1-coureur

De Nederlander zou hiermee Lewis Hamilton inhalen als bestbetaalde Formule 1-coureur aller tijden. Hamilton verdient met zijn contract bij Mercedes omgerekend net onder de 50 miljoen euro per jaar, volgens Forbes. 

Jonge garde

De verwachting is dat Verstappen, net als Lando Norris voor McLaren, tot 2025/2026 vastligt, wanneer de huidige motor reglementen aflopen. Ook Charles Leclerc heeft voor langere tijd bijgetekend voor Ferrari.

Lees ook: Vettel hoopt dat de nieuwe wedstrijdleiders gedreven zijn 

Lees ook: F1 aan tafel Colton Herta niet goed genoeg voor Formule 1 

Lees ook: FIA komt naar buiten met statement over Rusland 

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden