Max Verstappen: Hopelijk geen 33 terug op auto

door Patrick Wuite
3639737

Regerend wereldkampioen Max Verstappen gaat aankomend seizoen niet met zijn vertrouwde nummer 33 rijden, maar met nummer 1. De Nederlander hoopt dat dat nummer nog jarenlang op zijn auto zal blijven staan. 

Tot 2014 reed de wereldkampioen standaard met nummer 1 op zijn auto, maar in dat jaar veranderde die regel en mochten de coureurs hun eigen nummer kiezen. De wereldkampioen mag nog steeds gebruik maken van dat nummer, maar alleen Sebastian Vettel deed dat tot dusver.  Lewis Hamilton maakte er geen gebruik van net als Nico Rosberg die vrij snel na het behalen van zijn wereldtitel op zijn hoogtepunt stopte. 

Na het behalen van de wereldtitel liet Max Verstappen al weten dat hij wel nummer 1 op zijn auto wil hebben. Tijdens een demonstratie in het Oostenrijkse Zell am See, in de sneeuw, had de Red Bull-coureur al dat nummer op zijn auto staan. 

Max Verstappen - Zell am See

Makkelijke keuze

"Ik had nog niet in de gaten dat het erop stond", grapt de kersverse wereldkampioen. "Nummer 1 is gewoon het beste nummer wat er is. Het was voor mij dus een hele makkelijke beslissing. Hopelijk staat 33 volgend jaar niet op de auto", aldus Verstappen. 

Lees ook: Haas toont als eerste team nieuwe auto

Lees ook: Coulantere regelgeving rond reprimandes: gridstraf na vijf

Lees ook: 'Gevaarlijk' Jeddah Corniche Circuit aangepast na kritiek

 

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden