Verstappen: Sommige dingen kunnen beter

max RB19 Saudi training

Max Verstappen heeft op papier een zeer goede dag achter de rug. De Nederlander stond in beide trainingen boven aan in Saudi-Arabië. Echter blijft Verstappen zijn team scherp houden en ziet hij nog een aantal punten die volgens hem echt nog wel beter kunnen. 

Waar Verstappen afgelopen week nog ziek in bed lag, was hij op vrijdag weer te vinden boven aan in de tijdenlijsten. Tijdens de trainingen van vandaag klaagde de Nederlander over zijn downshifts. Echter geeft hij aan geen problemen te verwachten en dat zijn team dit nog zal finetunen.

Verstappen blijft kritisch

Na afloop van beide trainingen is de Nederlander op zoek naar verbeterpunten. "Ik denk dat we een positieve dag gehad hebben. Maar ik denk ook dat er sommige dingen zijn die vandaag beter konden. In de longruns ziet het er uit als of het dicht bij elkaar zit."  

 

Banden

Als reden dat het zo dicht bij elkaar zit geeft Verstappen aan dat dit komt door de banden. Dit weekend rijden de teams met de C2, C3 en C4 banden. Volgens de Nederlander draait het tot nu toe vooral om bandenmanagment." Ze laten je niet echt pushen op dit moment. Met een laag degradatie circuit zitten de tijden daardoor dicht bij elkaar. Het is zeker anders dan in Bahrein." Aldus Verstappen.

Lees ook: Perez: Mechanische problemen tijdens trainingen

Lees ook: Nyck de Vries: Solide dag achter de rug

Lees ook: Hakkinen: Norris van hetzelfde niveau als Verstappen

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden