Vervroegde Renault-transfer kwam voor Sainz als verrassing

P-20171008-01108_news

Slechts een half uur voordat het nieuws wereldkundig werd gemaakt kreeg Carlos Sainz te horen dat hij na de GP van Japan zou overstappen naar Renault. De Franse renstal maakte zaterdag bekend dat het team Sainz in de laatste vier races zal laten rijden, ten koste van Jolyon Palmer. Aanvankelijk zou de Spanjaard pas volgend jaar naar Renault gaan.

"Het was voor mij net zo'n grote verrassing als voor de buitenwereld", zei Sainz in Suzuka. "Een half uur voordat het nieuws naar buiten werd gebracht, werd mijn manager ingelicht door Renault-baas Cyril Abiteboul."

Sainz vervolgde: "Ik legde het nieuws direct naast me neer omdat ik me wilde focussen op mijn laatste race voor Toro Rosso. Nu ben ik heel blij met deze vervroegde kans omdat ik het team zo beter kan leren kennen in de aanloop naar volgend jaar."

Sainz kwam in de eerste ronde van de Grand Prix van Japan in de grindbak terecht en moest zijn race staken. Met 48 punten staat Sainz - die in 2015 zijn Formule 1-debuut maakte voor Toro Rosso - op de negende plaats in het kampioenschap.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden