Voormalig teambaas Force India wordt uitgeleverd aan India

1024x683-Vijay-Mallya-Force-India

Slechts nieuws voor Vijay Mallya. De voormalige teambaas van Force India mag worden uitgeleverd aan zijn vaderland India. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid heeft de uitlevering goedgekeurd.

Daarmee volgt Javid het vonnis van rechtbank in Londen, die in december vorig jaar besliste dat Mallya terug moet naar India. De 63-jarige flamboyante zakenman heeft twee weken de tijd om in beroep te gaan tegen het besluit.

Financiële malversaties

Mallya wordt in India verdacht van grootschalige fraude na het faillissement van zijn vliegmaatschappij Kingfisher Airlines. Hij zou nog zo’n 1,3 miljard euro verschuldigd zijn aan Indiase banken. Mallya beweert dat hij vorig jaar zomer een voorstel tot schikking heeft gedaan, maar dit voorstel werd afgewezen.

Vanwege de aanklacht ‘vluchtte’ Mallya in 2016 naar Engeland. India vroeg een jaar later om zijn uitlevering. Mallya raakte vervolgens zijn diplomatenpaspoort kwijt en werd gearresteerd, waarna de Britse rechter besloot tot uitlevering over te gaan. Een besluit dat is opgevolgd door minister Javid.

Verkoop Force India

De problemen van Mallya, die in 2007 het Formule 1-teams Spyker overnam en omdoopte tot Force India, leidden ertoe dat hij afgelopen zomer de renstal moest verkopen aan een consortium onder leiding van Lawrence Stroll, de vader van Lance die volgend jaar gaat rijden voor de renstal die voorlopig door het leven gaat als Racing Point F1.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden