Vooruitblik F1-seizoen 2021: Haas F1 Team

Haas-F1

Het team van Haas F1 heeft een lastig seizoen achter de rug. Wat kunnen we komend seizoen verwachten van de Amerikaanse renstal? Grand Prix Radio blikt vooruit op het 2021 seizoen met: Haas F1 Team.

Haas heeft een moeilijk seizoen achter de rug. Het team was erg traag door met name de Ferrari-motor. Dit was ook te zien aan de prestaties van het team van Ferrari zelf. Een belangrijke verandering binnen Haas ten opzichte van afgelopen seizoen zijn natuurlijk de twee coureurs. Zowel Kevin Magnussen als Romain Grosjean zijn door het team de deur uitgewerkt. Schrijver voor F1.com, Lawrence Barretto, vindt dat Haas dit over zichzelf heeft afgeroepen. Volgens hem gaf Grosjean al vrij vroeg in het seizoen aan dat de auto niet goed was en er veel verbeterd moest worden, maar Haas heeft hier niet naar geluisterd. "Als Haas meteen had geluisterd, hadden dingen anders uitgepakt dan waar ze nu staan."

Nog een grote verandering binnen het team is het overkomen van Ferrari-engineer Simone Resta. Een grote toevoeging aan het team, volgens vele kenners. "Het is onnatuurlijk voor Haas om een Technisch Directeur te hebben, maar iemand als Resta is een grote toevoeging." Resta is, zo werd bekend, al bijna een jaar bezig met de Haas-boldie van het jaar 2022, als de huidige bolide niet meer wordt doorontwikkeld. Er kunnen komend jaar door Haas dus grote stappen worden gezet. Barretto: "Haas heeft dezelfde auto als afgelopen jaar, met een nieuw design. Dat is eigenlijk wat het is."

Haas-f1-2-700x394
Haas f1 2021

Coureurs

Wat betreft de coureurs wordt het een lastig jaar volgens Barretto. Twee jonge coureurs, weinig ervaring, weinig toevoeging aan het ontwikkelen van de auto. Robert Doornbos zegt bij Ziggo Sport Formule 1 Café te verwachten dat het een rommeltje wordt. "Twee rookies als nieuwe coureur gebeurd zelden en bij een team als Haas, waar het water al aan de lippen staat, betekent dat dat zij het nieuwe Minardi worden. Die rijden straks alleen maar achteraan." Volgens Doornbos moet Mick Schumacher zorgen dat hij bij bepaalde races piekt. Het beter doen dan dat het materiaal hem eigenlijk toestaan, dan scoor je punten.

Bart Chabot, ook bij het Formule 1 Café aangeschoven, zegt dat Nikita Mazepin alleen het stoeltje heeft gekregen omdat zijn vader geld meebrengt. "Hij heeft het talent niet wat anderen, zoals een Tsunoda, wel hebben." Doornbos vult aan dat Mazepin het komend seizoen erg zwaar gaat krijgen.

Verwachting

Kortom, Haas gaat een lastig seizoen tegemoet. Geen geld, dezelfde auto, nieuwe maar onervaren coureurs. Het wordt een jaar van achteraan hangen en opnieuw beginnen. 2022 wordt het jaar waarin het team weer zou moeten aanhaken bij het middenveld, met meer ervaring bij de coureurs en een plan met nieuwe ontwikkelingen voor de 2022-bolide geleid door Simone Resta.

Lees meer: Verwachtingen Williams Racing Formule 1 seizoen 2021

Lees meer: Haas F1 toont nieuwe livery VF-21 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen