Vowles: Met Aston Martin en Alpine vechten in 2024 onrealistisch

door Patrick Wuite
Williams logo

Williams-teambaas James Vowles tempert de verwachtingen voor 2024 en gelooft er niet in dat zijn renstal komend seizoen in staat is om met Aston Martin en Alpine te gaan vechten. 

Na jaren van kommer en kwel lijkt het erop dat Williams eindelijk de weg naar voren heeft ingeslagen. Het bleef AlphaTauri, Alfa Romeo en Haas voor in het constructeurskampioenschap en pakte 28 punten, het meeste voor de renstal uit Grove sinds 2017. Maar of Williams deze stijgende lijn kan voortzetten in 2024 en het gevecht aan kan met Aston Martin en Alpine is maar de vraag. Teambaas James Vowles wil niet te hard van stapel lopen en denkt dat het niet reëel is. 

"Het is onrealistisch", stelt Vowles in gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport. "Ik weet wat het echte gat is met die twee teams en weet wat onze ontwikkelingssnelheid is. Tuurlijk heb ik er alle vertrouwen in dat we het komend seizoen beter gaan doen, maar ik zal niks geks doen om onze langetermijndoelen in gevaar te brengen", aldus de teambaas van Williams.

Vowles Albon

Lees ook: Arie Luyendyk te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Technisch directeur Matt Harman over Alpine: Focus ligt al op 2026

Lees ook: Ayao Komatsu: Geen tijd te verliezen

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden