Vrij training: Hamilton noteert snelste tijd, Verstappen op P2

door Hidde Wissels
Hamilton-Imola

Lewis Hamilton heeft tijdens de eerste en enige vrije training van de Grand Prix van Emilia Romagna de snelste tijd genoteerd. De Brit was drie tienden sneller dan Max Verstappen die de tweede tijd neerzette. Valtteri Bottas werd derde op een halve seconde van zijn teamgenoot.

Omdat er vrijdag niet gereden werd, was er op de zaterdagmorgen de eerste vrije training die anderhalf uur duurde. Het was vanzelfsprekend een drukke training, omdat de teams geen data hebben van het circuit. De Formule 1 reed op het circuit van Imola voor het laatst in 2006.

Hamilton noteerde een 1.14.726 en was daarmee het snelst van het veld. Teamgenoot Bottas leek wat meer problemen te hebben en belande ook een aantal keren naast de baan. De Fin moest daarom ook een halve seconde toegeven op Hamilton.

Max Verstappen kende een prima start van zijn raceweekend. De 23-jarige werd tweede met een tijd van 1.15.023. Alexander Albon werd negende op een seconde van Verstappen. Pierre Gasly verraste met een sterke vierde plaats, gevolgd door Charles Leclerc die vijfde werd.

Vanaf 14.00u is de kwalificatie live te volgen via Grand Prix Radio, met live commentaar van Olav Mol!

https://twitter.com/F1/status/1322489718777487360

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen