VT2 België: Raikkonen snelste, vierde tijd voor Verstappen

Kimi-Raikkonen

Kimi Raikkonen heeft vrijdag tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van België de snelste tijd genoteerd. De Finse Ferrari-coureur klokte een tijd van 1:43,355 en was daarmee sneller dan het Mercedes-duo Lewis Hamilton (+ 0,168) en Valtteri Bottas (+ 0,448). Max Verstappen sloot de eerste dag af op een vierde plaats (+ 0,691).

Twee minuten nadat het licht in de pitstraat op groen was gegaan, gingen Sergey Sirotkin en Daniel Ricciardo als eersten de baan op. Met name Ricciardo wilde de verloren tijd van de eerste training inhalen.

Problemen voor Ricciardo in de ochtend

De Australiër stond vrijdagochtend bijna de gehele vrije training in de pits vanwege een motorprobleem. Met minder dan vier minuten op de klok kon de Red Bull-coureur de baan op en reed op de supersofts naar een zesde plaats.

De tijden gingen in de beginfase van de tweede vrije training rap naar beneden. Sirotkin opende het bal met 1:47,781 waarna Ricciardo naar een tijd van 1:46,161 reed. Sebastian Vettel was vervolgens met 1:46,101 nipt sneller, voordat Ferrari-teamgenoot Kimi Raikkonen aanmerkelijk sneller was dan zijn teamgenoot met 1:44,400.

Verstappen breekt eerste ronde af

Na iets meer dan een kwartier verscheen Max Verstappen voor het eerst op de baan. Zijn snelle ronde moest hij echter afbreken, nadat hij even wijd was gegaan. Intussen had Lewis Hamilton, op de mediumband, de snelste tijd aangescherpt naar 1:44,369.

Stoffel Vandoorne had de eerste dag op zijn thuiscircuit zeker anders voorgesteld. De Belgische McLaren-coureur stond langer in de pits dan hem lief was. In de eerste training werd hij geplaagd door remproblemen en ook tijdens de tweede sessie moest Vandoorne lijdzaam toekijken hoe de monteurs druk in de weer waren met zijn bolide.

Vandoorne kon net als in de ochtend wel de baan op, maar slaagde er niet in indruk te maken op zijn Belgische fans. Opnieuw eindigde hij als laatste. Dit keer met een tijd van 1:46,496. Veel beter verging het McLaren-teamgenoot Fernando Alonso niet. De Spanjaard had het stuur overgenomen van Lando Norris en sloot zijn werkdag af op een 16de plaats met 1:46,153.

Raikkonen sneller dan snelste tijd in de ochtend

Raikkonen dook als eerste onder de snelste tijd van de eerste training. De Fin klokte op de supersofts een tijd van 1:43,355. Een aanval van Hamilton op de tijd van Raikkonen strandde op 0,168. Ook Verstappen kwam er niet aan en klokte 1:44,046, goed voor vierde plaats achter Valtteri Bottas.

Daarna concentreerden de teams zich op de lange runs, waarin Ferrari en Mercedes elkaar maar weinig toegaven. De snelste tijd van Raikkonen werd vervolgens niet meer verbeterd en zo eindigde Ferrari dus net als in de eerste training, toen was het Vettel, bovenaan de tijdenlijst.

Top tien

Hamilton bezette de tweede plaats voor teamgenoot Bottas en Verstappen. Vettel eindigde als zesde gevolgd door Ricciardo, Sergio Perez en Carlos Sainz jr. De beide Saubers completeerden de top tien waarbij Marcus Ericsson net iets sneller was dan Charles Leclerc.

Spa3-700x476
EPA PHOTO ICN/Steve Etherington/cm/kr

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen