VT3: Bottas nipt sneller dan Hamilton, Verstappen P3

door Hidde Wissels
Bottas-portimao

Valtteri Bottas heeft de derde vrije training als snelste afgesloten. De Mercedes-coureurs was nipt sneller dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen reed een verdienstelijke vrije training en werd kort achter de Mercedessen derde. 

Tijdens de eerste Grand Prix ooit in Portimão is het Mercedes dat wederom de klok slaat. Bottas lijkt zich als een vis in het water te voelen op dit circuit en noteerde opnieuw de snelste tijd. Hamilton kwam tijdens de afsluitende training nipt tekort om de snelste tijd van Bottas te pakken. Het verschil tussen beide was slechts 0,026.

Max Verstappen zat direct achter de Mercedessen op de derde plaats. De 23-jarige moest anderhalve tiende toegeven op Bottas, maar Verstappen reed zijn snelste tijd op de mediumband. Voor Alexander Albon is het de hoogste tijd om te laten zien uit wat voor hout hij gesneden is. De Thai werd vijfde op een halve seconde van de kopmannen.

Pierre Gasly was de grote verrassing. De Fransman noteerde met zijn AlphaTauri de vierde tijd en was maar drie tienden langzamer dan Bottas.

De training kwam tot einde tijdens een code rood situatie. Een putdeksel is tijdens het einde van de training losgekomen, waardoor de wedstrijdleiding moest besluiten alle auto's naar binnen te halen.

Vanaf 15.00u kun je de kwalificatie op Grand Prix Radio volgen, met live commentaar van Olav Mol.

https://twitter.com/F1/status/1319959392230531073

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden